Kosten

Het uurtarief voor de peuteropvang bedraagt momenteel €8,55. Afhankelijk van uw (gezins-)inkomen ontvangt u via de Belastingdienst mogelijk Kinderopvangtoeslag. Op deze pagina vindt u meer informati

Informatie

Kosten

De kosten voor de peuterschool worden berekend over de in het contract genoemde uren. Dit geldt vanaf het moment dat de peuter wordt geplaatst tot zijn of haar vierde verjaardag. 

 

Er geldt een opzegtermijn van 2 maanden, dit moet schriftelijk via het opzegformulier worden doorgegeven.

Financiering

De peuterschool kan op twee manieren worden gefinancierd.

 

  1. Ouders die allebei werken of alleenstaande werkende ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag. Ouders die een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus volgen hebben daar ook recht op.

     

  2. Ouders uit kostwinnersgezinnen (gezinnen waarbij 1 van de beide ouders werken) en niet werkende ouders krijgen de peuterschool voor een deel gesubsidieerd door de gemeente Purmerend. Ouders betalen dan een inkomensafhankelijke ouderbijdrage.

Kinderopvangtoeslag (KOT)

Kinderopvang is niet zo duur als u denkt. Ouders die gebruik maken van kinderopvang komen in de meeste gevallen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid in de kosten van de kinderopvang. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u een gedeelte van de brutokosten terug van de belastingdienst. U kunt bij de belastingdienst informeren of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

 

Voor het aanvragen van de Kinderopvangtoeslag heeft u nodig: 

 

  • het bruto uurtarief:  € 8,22
  • het LRK nummer van peuterschool ‘t Mosterdzaadje: 230314405

 

Op de website van de belastingdienst kunt u met de rekenhulp een proefberekening maken om te zien hoeveel u terugkrijgt van de belastingdienst. 

 

Bovenstaande gegevens worden vermeld in het contract die u van de peuterschool ontvangt. U betaalt aan de peuterschool het volledige bedrag dat op uw contract staat.

 

Let op!!!  Vraag de kinderopvangtoeslag op tijd aan. Wijzigingen in uw inkomen of in het aantal afgenomen uren, moet u binnen 4 weken doorgeven aan de belastingdienst, anders krijgt u misschien een naheffing.

 

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de KOT (KinderOpvangToeslag) De raadsleden van Clup Welzijn kunnen u helpen bij het invullen van de aanvraag: Neem dan contact op met: 0299-480630

 

 

Doelgroepregeling Gemeente Purmerend

Voor kinderen met een indicatie via het consultatiebureau (CJG), geldt dat de eerste 2 dagdelen betaald worden door de ouder zelf. De overige extra dagdelen worden door de gemeente Purmerend gesubsidieerd.